2012. április 12., csütörtök

Ismét akcióban az Etna!

Frissítés: 04/13 12:32 (Balázs)

A tegnapi paroximális kitörési eseményt követően egymás után jelennek meg a nagyszerű videók és képek, amelyek nem csak lélegzet elállítóak, de jól mutatják a kitörés részleteit is. Érdemes megfigyelni, hogy több kürtő is aktivizálódott a kitörés során, esetenként 2-3 egyedi lávaszökőkút is megfigyelhető. Íme az egyik legnagyszerűbb felvétel:



Etna paroximális kitörés 2012. 04. 12. A videó forrása: Marco86ct

Bejegyzés:

Ahogyan azt korábban jeleztük, 11 nap után ismét akcióba lépett az Etna! Az előző napokban már voltak szórványos lávatűzijáték kitörések az Új Délkeleti kráterben, ma dél körül aztán már elkezdett emelkedni a földremegés intenzitás, ami a közelgő paroximális kitörés egyértelmű jele. A stromboli-típusú kitörések egyre gyakrabban következtek be és most már ezek során több-kevesebb vulkáni hamu is kipöffen. A VolcanoDiscovery új webkamera lapján egyszerre több nézetből követhetőek az események.
A mai nap eddig legszebb akcióit csokorba kötve az alábbiakban mutatjuk be, aki esetleg lemaradt egy remek eseményről, itt megnézheti!

14:00-14:30. Forrás: RadioStudio7 webcam

15:35-16:25. Forrás: RadioStudio7 webcam

16:40. Forrás: EtnaGuide webcam


A továbbiakban majd frissítjük a cselekménytörténetet, kiemelve természetesen a legszebb pillanatokat. Mikor lesz vajon a paroxizmus? Nos, nappal vagy éjszaka? Mindkettőnek megvan a maga szépsége és mindkettőnek megvan az esélye. Azaz, nyugodtan dőljünk hátra és nézzük, kövessük élőben Európa tűzhányó királynőjének pompázatos előadását!
16:45: ééés ITT a PAROXIZMUS!!!

16:50-17:10. Forrás: EtnaGuide webcam



Best Blogger Tips

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése